20 maj 2024 kl. 10.00-12.00

Regeringens utredning om aktivitetskrav för ekonomiskt bistånd – kommer fler i jobb?

Kommunsektorn har ställt sex krav på regeringens reform om aktivitetskrav för ekonomiskt bistånd, som är nödvändiga för att reformen ska leda från bidrag till jobb. Vid seminariet får du ta del av en analys av regeringens utredning i förhållande till dessa krav, och möjlighet att diskutera frågan utifrån ditt perspektiv i följande workshop.

Anmäl dig

Innehåll

Regeringen har aviserat en stor bidragsreform, och där ingår aktivitetskrav för ekonomiskt bistånd. Det innebär nya krav för individer, men också för kommuner att anordna insatser. Tillsammans med ett stort antal kommuner har SKR har under vintern/våren 2024 tagit fram sex krav från kommunsektorn för att reformen ska bli välfungerande och leda till att fler går från bidrag till jobb.

Under sändningen ges en analys av utredningens förslag i relation till dessa sex krav. Syftet med sändningen är att underlätta kommunernas intressebevakning och omvärldsbevakning, och ge underlag inför remissförfarandet.

Sändning genomförs förutsatt att SKR har fått del av aktivitetsutredningens förslag, som ännu inte är offentliggjort.

Målgrupp

Politiker och tjänstemän med intresse och ansvar för arbetsmarknadspolitik och ekonomiskt bistånd.

Praktisk information

Sändningen är öppen för SKR:s medlemmar, anmälan krävs.

Detta är en livesändning som kommer att spelas in och finnas tillgänglig 14 dagar i efterhand för alla anmälda deltagare.

Medverkande

Ulrica Runemar och Oscar Svensson, utredare på SKR.

Informationsansvarig

  • Oscar Svensson
    Utredare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.