Publicerad 7 februari 2023
Nyhet

Ameli Norling ny hälso- och sjukvårdschef på SKR

Ameli Norling blir ny chef för hälso- och sjukvårdssektionen på Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Hon tillträder den 1 maj 2023.

Ameli Norling, tillträdande chef för sektionen för hälso- och sjukvård på SKR

Ameli Norling (Foto: Anna Molander)

Ameli Norling är medicine doktor och specialist inom gynekologi och obstetrik, utbildad vid Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset. Hon är idag enhetschef för Kunskapsstyrning och stöd vid Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm. Ameli Norling har tidigare bland annat varit verksamhetschef för Gynekologi och reproduktionsmedicin vid Karolinska Universitetssjukhuset samt biträdande verksamhetschef vid Kvinnokliniken på Karolinska Universitetssjukhuset. Hon tog sin läkarexamen 2003 och disputerade 2014.

– Ameli Norling tar med sig lång erfarenhet och mycket kunskap om att driva och utveckla svensk hälso- och sjukvård till det viktiga uppdraget som chef för hälso- och sjukvårdsfrågorna på SKR. Med Ameli Norling får vi en ledare som på ett bra sätt kan fortsätta arbetet med att stötta regioner och kommuner i utvecklingen av hälso- och sjukvården på alla nivåer, inte minst utifrån att den demografiska utvecklingen verkligen kräver utveckling av nya arbetssätt, säger Fredrik Lennartsson, chef för avdelningen för vård- och omsorg på SKR.

– Jag ser fram emot jobbet som sektionschef för hälso- och sjukvårdsfrågorna med både nyfikenhet och ödmjukhet. Det blir ett spännande uppdrag att få möjlighet att bidra till hälso- och sjukvårdens utveckling i hela Sverige, säger Ameli Norling.

Pressjour

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR
Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.