2. Beslut

Flera av de kommuner som kommit en bit på väg i sitt arbete inom civilt försvar har utgått från ett ambitionsbeslut eller inriktningsdokument. Dessa svarar på frågorna: Vad ska vi uppnå i kommunen och på vilket sätt? Här får du exempel från kommuner på sådana underlag samt länkar till fördjupande underlag.

I Jönköpings kommun kunde ledningen gemensamt landa i en ambition om att klara sju dygn. Tack vare goda planeringsförberedelser kunde en kostnadsberäkning genomföras, och beslutet omfattade således även en budget för arbetet.

Styrdokument för kommunens arbete med civil beredskap 2024–2027, Jönköpings kommun (PDF)

Kontinuitetshantering – nyckel för att identifiera kritiska beroenden

I denna presentation från Jönköpings kommun visas exempel på verksamheter som alltid måste fungera och vad som krävs för att realisera detta. Genom att arbeta med kontinuitetshantering kunde kommunen identifiera kritiska beroenden och hur dessa kan säkras.

Förstärkt krisberedskap i Jönköpings kommun 2023 (PowerPoint) Powerpoint, 8 MB.

Övrgripande styrdokument för kommunens utveckling inom civilt försvar

Även flera mindre kommuner har kommit långt i arbetet med krisberedskap och civilt försvar. Ett exempel är Öckerö kommun som tagit fram ett övergripande styrdokument för kommunens utveckling inom civilt försvar samt krisberedskapsområdet under åren 2023–2026.

Program för krisberedskap och civilt försvar Öckerö kommun (PDF) Pdf, 121 kB.

Presentation Öckerö kommun (PowerPoint) (Beskrivning) Powerpoint, 3 MB.

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.