4. Inköp/upphandling

Civilt försvar knyter an till inköp/upphandling ur flera perspektiv, exempelvis att säkra processer och leveranskedjor för leveranser till den samhällsviktiga verksamheten, men även ändrade behov av produkter och tjänster – eller utökade volymer av tidigare begränsade produkter och tjänster – som reservdelar, vattentankar och dieselaggregat. Här samlar vi exempel från medlemmar, men även information från Adda.

I Västerås stad gjordes en extrasatsning 2022 för att öka tillgången till beredskapsmateriel. I denna presentation kan du ta del av omfattningen.

Civil beredskap Västerås stad (PowerPoint) Powerpoint, 4 MB.

Adda Inköpscentral – ramavtal för kommuner och regioner

Adda är ett företag inom SKR som erbjuder tjänster och produkter inom digitalisering, strategisk försörjning och kompetensutveckling. De ger stöd till sina kunder att utveckla sin kompetens och förmåga att ställa om. Det ger hela välfärden möjlighet att spara både tid och pengar. Inom Adda-koncernen finns två affärsområden:

  1. Adda Inköpscentral, som erbjuder ramavtal

    Upphandling och ramavtal, Adda Inköpscentral
  2. Adda kompetens, som erbjuder utbildningar, systemstöd och tryckt media

    Lärande och verksamhetsstöd, Adda

Adda Inköpscentral har i september 2023 lanserat ett ramavtal för livsmedel inom krisberedskap, Livsmedel krisberedskap 2023. Syftet är att vara ett stöd till måltidsverksamheter i deras arbete för att stärka sin krisberedskap, genom att spara tid och resurser. Ramavtalet omfattar frystorkade livsmedel, mjukkonserver, kompletta måltider för storkök, heldagsportioner och ett övrigt sortiment med krislivsmedel. Genom att följa länken nedan kan du se mer om hur ett avrop från avtalet går till samt om din verksamhet inom kommun eller region är avropsberättigad.

Livsmedel krisberedskap, ramavtal, Adda Inköpscentral

Beredskapsförrådet

Ett medvetet och systematiskt beredskapsarbete är en viktig del av Adda. Ambitionen är att det ska vara enkelt att hitta rätt bland Addas erbjudanden som har en beredskapshöjande effekt på försörjningen.

Beredskapsförrådet, Adda

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.